Підписатися на RSS

Засідання педагогічної ради «2020-2021 навчальний рік: досягнення та перспективи».

У відповідності до плану освітньої роботи закладу дошкільної освіти на 2020-2021 навчальний рік 08.06.2021 проведено педагогічну раду ««2020-2021 навчальний рік: досягнення та перспективи».

Педагогічна рада проведена у форматі методичної конференції

В ході засідання педагоги опрацювали питання:

1. Підсумки освітньої роботи за 2020-2021 навчальний рік

2. Готовність дітей старшого дошкільного віку до НУШ. Результати моніторингу

3. Оздоровчо-профілактична робота на літній період.

4. Прийом та перевод дітей відповідно до вікової категорії.

Вихователь-методист Соболева О.В. проаналізувала освітню діяльність колективу закладу дошкільної освіти за 2020-2021 навчальний рік. Зокрема висвітлила роботу з усіх напрямів діяльності педагогічного колективу: робота з дітьми, робота з батьками, методична робота з педагогами, взаємодія ЗДО та школи, атестація педагогічних працівників, створення розвивального середовища, робота спеціальних груп для дітей з вадами мовлення, організація інклюзивного навчання.

Вихователі груп: «Сонечко» Лободюк Г.В., «Квіточки» Рудик Л.І., «Гномики» Юзвак Н.В., «Дзвіночки» Гончарук І.М., Рудик Л.М., «Бджілки» Ляндебурська Н.Г., «Сузір’я» Возняковська Н.І.. Виступаючі проаналізували діяльність кожний своєї групи зокрема, відмітили найбільш вдалі та цікаві форми роботи, охарактеризували результати знань, умінь і досягнень дітей на кінець навчального року. Визначили коло питань над якими б бажали працювати у наступному 2021-2022 навчальному році.

З питання готовності дітей до школи, Кучерява Т.М., практичний психолог, Шкварчук О.В., інструктор з фізкультури, Юзвак Н.В., вихователь старшої групи ознайомили колег з результатами моніторингу психологічної та фізичної готовності дітей старшого дошкільного віку до НУШ. Юзвак Н.В. представила результати оцінки рівня розвитку дітей старшого дошкільного віку за кваліметричною моделлю.

Медична сестра Меренчук І.І. висвітлила питання оздоровчо-профілактичної роботи на літній період.

Зміцнення і збереження здоров’я дітей є одним із пріоритетних завдань діяльності дошкільного закладу. Літній період дає можливість максимально використати вплив природних факторів, зменшити навчальне навантаження на дітей, і відповідно збільшити ігрову діяльність, перебування дітей на свіжому повітрі, різноманітити раціон харчування дітей продуктами багатими на вітаміни, що сприяє оздоровленню психічного та фізичного стану дошкільнят. Особливу увагу слід приділити профілактиці СOVID-19.

Директор Рекало А.І. зазначила, що з 1 червня необхідно провести комплектування груп відповідно до вікових категорій, індивідуальних особливостей дітей. Протягом червня-липня здійснюється прийом дітей у групи раннього та дошкільного віку, відповідно до електронного реєстру дітей на влаштування в заклад дошкільної освіти та, в разі позачергового прийому, на основі наданих батьками документів та резолюції начальника управління освіти Жмеринської ОТГ, в логопедичні групи відповідно порядку комплектування спеціальних груп. Зарахування здійснювати за заявою батьків. До 31 серпня необхідно провести переведення дітей з однієї вікової категорії в іншу.

Кiлькiсть переглядiв: 0